VARFÖR BYGGA ETT TEGELHUS?


När du väljer att bygga ditt drömhus av tegel tar du ett klokt och hållbart beslut. Tegelhus är kända för sin styrka, långa livslängd och minimala underhåll. Varje tegelsten bidrar inte bara till husets estetiska charm, utan också till dess strukturella integritet. Oavsett om du föredrar en klassisk eller modern design, erbjuder tegel en mångsidighet och skönhet som få andra material kan matcha.

Fasaden på ett tegelhus är inte bara dess ansikte utåt utan också en kritisk komponent i dess strukturella försvar mot externa påverkningar. Tegel erbjuder en tidlös skönhet och kan anpassas genom olika fogar och läggning tekniker för att skapa unika mönster och design.


En välbyggd tegelfasad inte bara höjer husets estetiska värde utan bidrar även till dess marknadsvärde.

Murarn, murare, hantverkare, hållbart, energieffektivt, Superväggen, vulkansand, isolering, tegelhus, , Båstad, Laholm,Mellbystrand

Putsa gamla tegelhus


Putsning av tegelfasaden är ett utmärkt sätt att förnya husets utseende samtidigt som det skyddas mot väder och vind. Putsen hjälper till att isolera byggnaden och kan bidra till förbättrad energieffektivitet. Processen innebär att applicera flera lager av puts över tegelstenarna, vilket resulterar i en jämn och lockande fasad som står emot tidens tand.

Fördelar med tegelhus


Att investera i ett tegelhus är att investera i framtiden. Tegel är extremt hållbart och har utmärkt värmelagringskapacitet, vilket hjälper till att stabilisera inomhustemperaturen både sommar som vinter. Detta leder till lägre uppvärmningskostnader, vilket gör tegelhus både ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt.


Dessutom är tegel eldfast, vilket ger en extra säkerhetsnivå mot brandrisker. Tegel är också lågt underhåll eftersom det står emot väderpåverkan bättre än många andra byggmaterial och behåller sin färg och struktur över lång tid.

Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot ett nytt, vackert och hållbart hem byggt av tegel. Vi är här för att hjälpa dig att förverkliga dina visioner och skapa ett hem som inte bara är byggt för att stå emot tidens tand utan också för att ge en hälsosam och hållbar livsmiljö för generationer att komma.


Vi utgår från Mellbystrand och arbetar främst i området mellan Båstad och Halmstad. Genom att fokusera på närproducerade hus värnar vi om miljön och skapar hållbara hem med omsorg för både dig och vår planet.

Huset kan andas genom väggen och fukt försvinner ut.