VARFÖR BYGGA ETT STENHUS?


Ta en promenad genom en stad med anor och se vilka byggnader som har stått emot tidens tand i århundraden. Det är stenhusen som står där, som trogna vittnen till historien. Ett stenhus kan stå kvar i århundraden utan att kräva omfattande underhåll. 

Som murare är jag, Håkan Karlsson, passionerat engagerad i att bygga hållbara och energieffektiva stenhus som är lika vackra som de är funktionella.


Vi utgår från Mellbystrand och arbetar helst i området mellan Båstad och Halmstad, eftersom vi strävar efter att bygga närproducerade hus för att värna om miljön.


Våra projekt sträcker sig över Laholm till Båstad och Mellbystrand, där vi förenar traditionellt hantverk med modern teknologi för att skapa stenhus som står emot tidens prövningar.

Murarn, murare, design, arkitekt, hållbart, energieffektivt, Håkan Karlsson, tegel, Superväggen, Laholm, Båstad, Mellbystrand

Bygga stenhus i gammal stil


Att bygga ett stenhus i gammal stil är att hedra historien samtidigt som man skapar ett varaktigt arv. Traditionella byggtekniker kombineras med noggrant utvalda material för att återskapa känslan och atmosfären från svunna tider. Dessa hus karakteriseras av tjocka stenväggar, djupa fönsternischer och robusta konstruktioner, vilket inte bara är estetiskt tilltalande utan även funktionellt i dagens moderna liv.

Murarn, murare, totalentreprenad, tegel, tegelvilla, hållbart, energieffektivt, , Båstad, Laholm,Mellbystrand

Bygga stenhus i modern stil


För den som föredrar en samtida estetik erbjuder moderna stenhus en perfekt balans mellan innovation och tidlöshet.


Genom att använda moderna arkitektoniska stilar och avancerade byggmaterial kan dessa hem erbjuda alla bekvämligheter och teknologier som dagens hushåll kräver, medan de fortfarande bibehåller den grundläggande styrkan och hållbarheten som sten erbjuder. Minimalistisk design, stora glasytor och öppna planlösningar är vanliga i dessa hem, vilket skapar ljusa och välkomnande utrymmen.

Nyckelfärdiga och arkitektritade stenhus


Oavsett om du föredrar en nyckelfärdig lösning eller en skräddarsydd arkitektritad design, är vi här för att förverkliga dina visioner. I samarbete med arkitekter kan vi skapa stenhus som är perfekta för din familj och din livsstil, från de första skisserna till det slutliga färdigställandet av ditt drömhem.

Fördelar med stenhus


Stenhus har många fördelar som gör dem till ett utmärkt val för hållbart och bekvämt boende:


  • Lång Livslängd: Sten är ett extremt hållbart material som kan motstå århundraden av användning utan signifikant slitage.
  • Lågt Underhåll: Till skillnad från trä eller andra byggmaterial kräver sten minimalt underhåll, vilket sparar tid och pengar över tiden.
  • Utmärkt Ljudisolering: Tjockleken och densiteten hos stenväggar erbjuder enastående ljudisolering, vilket skapar en tyst och lugn inomhusmiljö.
  • Energisnålhet: Stenens naturliga förmåga att lagra överskottsvärme och frigöra den långsamt över tid bidrar till lägre uppvärmningskostnader och ett behagligare inomhusklimat.
  • Motståndskraft mot Fukt: Sten är naturligt motståndskraftig mot fukt, vilket minimerar risken för problem som mögel, svamp och alger.


Stenhus är därför inte bara en investering i din och din familjs nuvarande komfort, utan även en långsiktig investering som bevarar sitt värde och sin funktion över generationer.

Murarn, murare, hantverkare, hållbart, energieffektivt, Superväggen, vulkansand, isolering, tegelhus, , Båstad, Laholm,Mellbystrand

MURAR’N BYGGER TEGELHUS MED DET VI KALLAR SUPERVÄGGEN.


Den består av två tegelväggar, en utvändig och en invändig. Mellan tegelväggarna svarar en vulkansand för isoleringen. Inga plaster används, utan huset kan andas genom väggen och fukt försvinner ut.


Det ger ett hus som är bra för allergiker, eftersom det inte finns något som kan mögla. Ett hållbart sätt att bygga som tar tillvara solenergin när huset värms upp och som ger god värmeisolering.

Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot ett stenhus som är byggt för att stå emot tidens tand och för att förverkliga dina drömmar. 


Vi utgår från Mellbystrand och arbetar främst i området mellan Båstad och Halmstad. Genom att fokusera på närproducerade hus värnar vi om miljön och skapar hållbara hem med omsorg för både dig och vår planet.

Huset kan andas genom väggen och fukt försvinner ut.