VILLA EBBESSON

Totalentreprenad
Arkitekt: Isrenn

Fasad: Tegel från Randers Tegl (Ultima sten)

Superväggen

Puts: Säckaskurade väggar inomhus

Tak: Rheinzink

VILLA EBBESSON

Som ett fort tronar det på en liten ås, med majestätisk utsikt över Laholmsbukten, Paul Ebbesson och Kristina Falks nya hus. Med Murar’n som totalentreprenör har de skapat ett unikt tegelhus.

– Främsta anledningen att bygga i tegel är inomhusklimatet. Vi har dubbla väggar, med vulkansand i mellanrummet, en så kallad supervägg. Det ger ett hus som andas, det känns friskt. En annan stor fördel är att teglet är underhållsfritt och hållbart – de här väggarna kommer stå i minst 150 år, säger Paul.

 

– Vi valde ett mycket speciellt smalt tegel från danska Randers till fasaden, det fortsätter även in i hallen och kommer igen i eldstaden. Det ger en fin gammaldags känsla. På de andra väggarna har vi ett mer traditionellt tegel som skrubbats, och ett par putsade väggar.

 

– Murar’n kom in tidigt i det här projektet. Det är engagerade och duktiga killar som vill ha kvalitet i husen de bygger. De är också duktiga på att anpassa bygget efter hur mycket pengar kunden har att lägga på sitt hus. Vi har varit här mycket och följt projektet, vi är väldigt nöjda, säger Paul och Kristina.